pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Zupa koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ulubiona zupa mojej mamy,

Zupa koperkowa

Składniki:

Zupa koperkowa

 

  • 3 ziemniaki
  • sól
  • kostka bulionowa
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 pęczek koperku
  • opakowanie śmietany 18 proc,
  • 1,5 litra wody
  • mały woreczek ryży
  • Kucharek

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa
Wszystkie jarzyny (marchew, cebula, ziemniaki) pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać szczyptę soli i kostkę bulionową. Zagotować. Włożyć woreczek ryżu i gotować ok. 20 minut. Pod koniec zatrzepać śmietaną, dać pokrojony koperek i pietruszkę. Przyprawić do smaku Kucharkiem.

Tagi:

ryż