gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 846]

Książka Kucharska: Świąteczne i noworoczne przyjemności

Zupa koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo dobra zupa, wszyscy ją jedli szybko :D

Zupa koperkowa

Składniki:

Zupa koperkowa

 

  • kawałek kości wieprzowej
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • łyżeczka soli
  • 3 ziemniaki
  • 1,5 litra wody
  • kubeczek śmietany 18 proc.
  • kostka warzywna
  • 2 garści ryżu
  • pęczek kopru
  • pęczek pietruszki
  • przyprawa typu kucharek

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa
Kość włożyć do garnka, zalać wodą. Marchew i cebulę pokroić w kostkę. Posolić. Ziemniaki obrać z mundurków. Pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. wrzucić kostkę warzywną. Ugotować z tego wywar. gdy ziemniaki się zagotują, wrzucić ryż. Pogotować wszystko do miękkości. Pod koniec gotowania, zatrzepać śmietaną, dodać pokrojony koperek oraz natkę pietruszki. Przyprawić kucharkiem.

Tagi:

ryż przyprawy