Sposób przygotowania:
Zupa Koperkowa
Torebki ryzu gotujemy w lekko osolonej wodzie.Mieso mielone (ja uzywam mielonki z indyka,ale oczywiscie inne miesko tez moze byc) laczymy z lyzeczka pieprzu,odrobina soli,lyzeczka granulowanego czosnku oraz rozmoczona bulka.Wyrabiamy mieso do momentu,az bedzie stanowilo jednolita mase bez grudek bulki.Nastepnie tworzymy male kuleczki,ktore gotujemy w lekko osolonej wodzie.Czas gotowania kulek miesnych zalezy od ich wielkosci.Podgrzewamy wywar miesny.Najlepiej jak sa w nim warzywa,ale to juz zalezy od woli gotujacego.Kiedy rosol zaczyna sie gotowac dodajemy do niego poszatkowane galazki swiezego koperku i wylaczamy gaz pod garem.Dodajemy do srodka miesne kulki.Zupke laczymy ze smietana.Podajemy z ryzem.