Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zupa koperkowa wg Kasi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczna zupka koperkowa z jarzynami

Zupa koperkowa wg Kasi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa koperkowa wg Kasi

 

  • 3 podudzia z kurczaka
  • 1 marchew
  • 1/2 pietruszki
  • 1 cebula
  • 3 ziemniaki
  • 1 płaska łyżka kucharka
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietany
  • pęczek koperku
  • pieprz
  • maggi

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa wg Kasi
Mięso opłukać i włożyć do garnka, dodać kucharek, wlać 2 litry wody i zagotować. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić na kawałki i wrzucić do wywaru. Cebulę obrać i w całość wrzucić do garnka. Gotować około 30 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do zupy. Gotować 20 minut. Przygotowaną zupę zabielić śmietaną i doprawić do smaku pieprzem oraz maggi. Wylać na talerz i posypać dużą ilością świeżego koperku.
Zupa koperkowa wg Kasi
Mięso opłukać i włożyć do garnka, dodać kucharek, wlać 2 litry wody i zagotować. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić na kawałki i wrzucić do wywaru. Cebulę obrać i w całość wrzucić do garnka. Gotować około 30 minut.
Zupa koperkowa wg Kasi
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do zupy. Gotować 20 minut. Przygotowaną zupę zabielić śmietaną i doprawić do smaku pieprzem oraz maggi. Wylać na talerz i posypać dużą ilością świeżego koperku.