zielonykoralik

zielonykoralik

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Zupa koperkowa z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wiosenna zupa koperkowa z pulpecikami. I warzywami . Zabielona delikatnie śmietaną. Na ciepło podajemy.

Zupa koperkowa z pulpetami

Składniki:

Zupa koperkowa z pulpetami

 

  • 4 l bulionu
  • Pęczek koperku
  • Śmietana
  • Mąka
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • Pietruszka
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • Sól pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa z pulpetami
Do bulionu dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę . Gotujemy 20 min. W między czasie w misce rozrabiamy mięso mielone z posiekaną pietruszka , solą, pieprzem, trochę bułki tartej. Wszystko mieszany i zaczynamy lepić małe pulpeciki. Wrzucamy je do gotujacego wywaru. Całość gotujemy jeszcze 15min. Dodajemy posiekany pęczek koperku. Następnie w kubeczku roztrzepujemy śmietanę z mąką i wlewamy do gotującej zupy. Czekamy do zagotowania i podajemy.

Tagi:

mięso