Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Pulpety z indyka w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pulpeciki w sosie koperkowym dla dzieci i nie tylko

Pulpety z indyka w sosie koperkowym

Składniki:

Pulpety z indyka w sosie koperkowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z indyka w sosie koperkowym
Mięso mieszamy z jajkiem, mąką ziemniaczana , starta na tarce cebulą i przyprawami. Wyrabiamy na jednolita masę. Formujemy pulpeciki ciut większe od włoskiego orzecha. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 20 minut.Odławiamy pulpeciki. Zostawiamy około 1,5 szklanki wywaru, Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy mąkę około 2 łyżki. Podsmażamy ( robimy zasmażkę). Dodajemy wywar z pulpetów energicznie mieszając aby nie było grudek. Dodamy koper posiekany oraz śmietanę. Mieszamy i gotujemy kilka minut. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. Polewamy pulpety.