Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pulpety w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pulpeciki mięsne w sosie koperkowym.

Pulpety w sosie koperkowym  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pulpety w sosie koperkowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie koperkowym
Cebulę i czosnek bardzo drobno pokroić i zeszkilć. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, cebulę oraz mąkę, bułkę tartą. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Z masy formować małe kuleczki i wrzucac je do bulionu. Gotować do wypłynięcia. Pulpety wyciagnąć, a bulion z gotowania przecedzić przez sitko. Koperek umyć i drobno posiekać, wrzucic do bulionu i gotować kilkanaście minut. Doprawić do smaku solą , pieprzem. Zabielić przez sitko mąką wymieszana ze śmietaną. Dodać pulpety i podgrzać. Podawać np. z pieczywem lub ryżem.
Pulpety w sosie koperkowym
Koperek drobno posiekać i gotować kilkanaście minut.
Pulpety w sosie koperkowym
Do sosu dodać pulpety i podgrzać kilka minut.