Sposób przygotowania:
Zupa koperkowa z ryżem
Warzywa umyć, obrać opłukać, rozdrobnić, zalać wrzącą wodą i ugotować.
Śmietanę rozmieszać z mąką, dodać niewielką ilość gorącego wywaru, wymieszać, dodać do zupy, dodać umyty i drobno posiekany koperek.
Ryż odmierzyć i opłukać.
Dwa razy większą objętość wody niż ryżu zagotować z solą.
Do gotującej się wody wrzucić ryż, zamieszać i wstawić do piekarnika lub postawić na płycie i ugotować do miękkości.
Ryż włożyć do zupy przed samym podaniem.
Śmietanę rozmieszać z mąką, dodać niewielką ilość gorącego wywaru, wymieszać, dodać do zupy, dodać umyty i drobno posiekany koperek.
Ryż odmierzyć i opłukać.
Dwa razy większą objętość wody niż ryżu zagotować z solą.
Do gotującej się wody wrzucić ryż, zamieszać i wstawić do piekarnika lub postawić na płycie i ugotować do miękkości.
Ryż włożyć do zupy przed samym podaniem.