Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Zupa koperkowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lubie tą zupę w okresie letnim.

Zupa koperkowa z ryżem

Składniki:

Zupa koperkowa z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa z ryżem
Warzywa umyć, obrać opłukać, rozdrobnić, zalać wrzącą wodą i ugotować.
Śmietanę rozmieszać z mąką, dodać niewielką ilość gorącego wywaru, wymieszać, dodać do zupy, dodać umyty i drobno posiekany koperek.
Ryż odmierzyć i opłukać.
Dwa razy większą objętość wody niż ryżu zagotować z solą.
Do gotującej się wody wrzucić ryż, zamieszać i wstawić do piekarnika lub postawić na płycie i ugotować do miękkości.
Ryż włożyć do zupy przed samym podaniem.

Tagi:

ryż