Sposób przygotowania:
Zupa krem dyniowo-kokosowa
Dynię myjemy, obieramy i kroimy miąższ w kostkę. Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno kroimy. Delikatnie podsmażamy na łyżce masła cebulkę z czosnkiem. Następnie dodajemy pokrojoną dynię i chwilę razem smażymy. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości ok. 10-15 minut.
Do gotującej się zupy dodajemy przyprawy i mleczko kokosowe, mieszamy i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i blendujemy zupę na krem.
Podajemy z podprażonymi płatkami migdałowymi.
Do gotującej się zupy dodajemy przyprawy i mleczko kokosowe, mieszamy i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i blendujemy zupę na krem.
Podajemy z podprażonymi płatkami migdałowymi.
biedroneczki
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje