Sposób przygotowania:
Zupa- krem dyniowo- ziemniaczana
1. Warzywa obieramy, płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki, następnie zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości.
2. Gdy warzywa będą miękkie zupę miksujemy na gładką masę. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem ziołami prowansalskimi i cząbrem.
3. Na suchej i gorącej patelni prażymy pestki słonecznika cały czas mieszając.
4. Na talerze nakładamy porcje zupy i posypujemy pestkami. Podajemy od razu gorącą zupę.
Rady: Cząber jest dość pikantny, więc należy dodawać go ostrożnie. Ilość bulionu zależy od tego jak gęsta chcemy mieć zupę.
2. Gdy warzywa będą miękkie zupę miksujemy na gładką masę. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem ziołami prowansalskimi i cząbrem.
3. Na suchej i gorącej patelni prażymy pestki słonecznika cały czas mieszając.
4. Na talerze nakładamy porcje zupy i posypujemy pestkami. Podajemy od razu gorącą zupę.
Rady: Cząber jest dość pikantny, więc należy dodawać go ostrożnie. Ilość bulionu zależy od tego jak gęsta chcemy mieć zupę.
Magdalena88
Babeczka35
Robiłam już inne wersje zupy krem z dyni,ale ziemniaki dodałam pierwszy raz i wyszło bardzo smacznie.Cząber to dość pikantna przyprawa,a dynia jest w smaku mdła.
Marika-
Babeczka35
Dziękuję i polecam wypróbować.:)