Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Zupa krem dyniowo-szpinakowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa krem dyniowo-szpinakowa z mrożonek HORTEX to świetne połączenie smaków: słodkiej dyni i pikantnego szpinaku.

Zupa krem dyniowo-szpinakowa

Składniki:

Zupa krem dyniowo-szpinakowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem dyniowo-szpinakowa
Zupa dyniowa: Wywar z kurczaka zagotować, wsypać kostkę z dyni, przyprawę curry, gotować około 10 minut. Następnie zmiksować, dodać śmietanę i mleczko kokosowe, zagotować. Zupa szpinakowa: Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Do gotującego się wywaru z kurczaka włożyć pokrojony ziemniak, zeszkloną cebulę i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać szpinak i śmietankę, zagotować. Zmiksować, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na talerze wlać zupę szpinakową i dyniową, ozdobić śmietaną kremową i olejem z pestek dyni. SMACZNEGO!