eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa krem Eli z ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna i tania zupa krem z ziemniaków z dodatkiem marchewki z groszkiem. Bardzo smakowała moim wnusiom.

Zupa krem Eli z ziemniaków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem Eli z ziemniaków

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem Eli z ziemniaków
Porcję rosołową umyć,włożyć do garnka i zalać dwoma litrami wody. Dodać ziele angielskie,liście laurowe,sól i gotować aż mięso będzie miękkie. Ziemniaki obrać ze skórki,umyć i pokroić w słupki jak na frytki. Marchewki,pietruszkę i seler obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Wyjąć porcję rosołową a wywar przecedzić. Obrać mięso z kości i dodać do wywaru. Do wywaru dodać pokrojone ziemniaki,warzywa,majeranek i gotować do miękkości. Ugotowane ziemniaki i warzywa,mięso dokładnie zmiksować na gładki krem. Zupę doprawić maggi do smaku. Wlać zupę do talerzy i na środek włożyć marchewkę z groszkiem. Smacznego!
Zupa krem Eli z ziemniaków
Ziemniaki obrać ze skórki,umyć i pokroić w słupki jak na frytki.
Zupa krem Eli z ziemniaków
Marchewki,pietruszkę i seler obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Zupa krem Eli z ziemniaków
Do wywaru dodać pokrojone ziemniaki,warzywa,majeranek i gotować do miękkości.
Zupa krem Eli z ziemniaków
Ugotowane ziemniaki i warzywa,mięso dokładnie zmiksować na gładki krem.