Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Zupa krem marchewkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pożywna,gęsta i zdrowa zupa.Jej zaletą jest to,że jest bardzo tania.Bardzo lubię takie zupy,zwłaszcza w jesienne dni.

Zupa krem marchewkowy

Składniki:

Zupa krem marchewkowy

 

  • pól kilo marchewki
  • 1 mała cebula
  • pół pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • sól,pieprz
  • mielony imbir
  • suszone oregano
  • suszona bazylia

Sposób przygotowania:

Zupa krem marchewkowy
Marchewki,cebulę i pietruszkę obieramy,myjemy,osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki.Następnie w garnku roztapiamy masło i wrzucamy przygotowane warzywa.Chwilę przesmażamy cały czas mieszając,do przesmażonych warzyw wlewamy gorący bulion,gotujemy do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie zupę dokładnie miksujemy oraz przyprawiamy do smaku solą,pieprzem ,imbirem,suszoną bazylią i oregano.

Tagi:

marchewka