Sposób przygotowania:
Zupa marchewkowo-pomidorowa
Marchewkę lekko rozmrażamy. Cebulę obieramy, siekamy w drobną kostkę. Podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju. Dodajemy marchewkę, a po 2 minutach zalewamy gorącym wywarem warzywnym. Gotujemy do miękkości warzyw. Miksujemy na gładki krem. Suszone pomidory odsączamy z zalewy, kroimy w bardzo drobną kostkę. Do zupy krem dodajemy krojone pomidory z puszki (można je uprzednio zmiksować, ale fajne są takie w kawałkach) i gotujemy zupę przez 3-4 minuty. Ściągamy z ognia, dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz pokrojone suszone pomidory. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz chili. Do zupy możemy także dodać drobno posiekaną kolendrę (1 łyżeczkę). Jeśli zupy nie zjemy na jeden raz, polecam doprawić ją do smaku od razu po zagotowaniu z pomidorami z puszki, a suszone pomidory oraz kukurydzę dodać dopiero do pojedynczych porcji.