paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zupa krem paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna i gęsta zupa krem z czerwonej pieczonej papryki. Bardzo syta i szybka w przygotowaniu. Można ją podawać z bekonem lub grzankami.

Zupa krem paprykowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem paprykowa

 

  • papryka czerwona 8 szt
  • cebula 1 szt
  • sól do smaku
  • oliwa z białą truflą 2 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • boczek wędzony 6 plastrów

Sposób przygotowania:

Zupa krem paprykowa
Umyte papryki ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 200*C piekarnika, piecz około 40 minut.

Gdy lekko przestygną zdjąć skórkę z papryk, usunąć gniazda nasienne i ogonki.

Cebulę i czosnek obrać drobno posiekać. Oliwę rozgrzać i zeszklić na niej cebulę z czosnkiem a następnie przełożyć do papryki.

Całość razem zmiksować blenderem na gładki gęsty krem. Podawać na gorąco. 
Zupa krem paprykowa
Umyte papryki ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 200*C piekarnika, piecz około 40 minut.
Zupa krem paprykowa
Gdy lekko przestygną zdjąć skórkę z papryk, usunąć gniazda nasienne i ogonki.
Zupa krem paprykowa
Cebulę i czosnek obrać drobno posiekać. Oliwę rozgrzać i zeszklić na niej cebulę z czosnkiem
Zupa krem paprykowa
cebulę z czosnkiem a następnie przełożyć do papryki. Całość razem zmiksować blenderem

Tagi:

zupa zupa krem