Sposób przygotowania:
Zupa krem paprykowa
Umyte papryki ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 200*C piekarnika, piecz około 40 minut.
Gdy lekko przestygną zdjąć skórkę z papryk, usunąć gniazda nasienne i ogonki.
Cebulę i czosnek obrać drobno posiekać. Oliwę rozgrzać i zeszklić na niej cebulę z czosnkiem a następnie przełożyć do papryki.
Całość razem zmiksować blenderem na gładki gęsty krem. Podawać na gorąco.
Gdy lekko przestygną zdjąć skórkę z papryk, usunąć gniazda nasienne i ogonki.
Cebulę i czosnek obrać drobno posiekać. Oliwę rozgrzać i zeszklić na niej cebulę z czosnkiem a następnie przełożyć do papryki.
Całość razem zmiksować blenderem na gładki gęsty krem. Podawać na gorąco.