Sposób przygotowania:
Zupa krem z dynią,papryką i boczkiem
Na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia wykladamy pokrojoną dynię,polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek,przykrywamy pokrojonymi plasterkami boczku.Blaszke wstawiamy do piekarnika i pieczemy dynię z boczkiem w tem.180 stopni C do czasu aż dynia będzie miękka a boczek ładnie zrumieniony.Na patelni rozgrzewamy następną porcję oliwy,dorzucamy pokrojoną drobno cebulę oraz paprykę.Przyrumienioną cebulę z papryką przekładamy do dużego garnka,wlewamy bulion rosołowy oraz upieczoną dynię z boczkiem.Ziemniaki obieramy,myjemy i ścieramy na dużych oczkach,dodajemy do bulionu z warzywami.Wszystko gotujemy jeszcze przez ok.10 min.Doprawiamy solą,pieprzem i papryką.Zestawiamy garnek z ognia i wszystkie skladniki miksujemy.Przygotowujemy posypkę:boczek,chorizo i czosnek drobniutko kroimy,podsmażamy na oliwie,do chrupiącego boczku z chorizo dorzucamy pokrojony w kostkę chleb,chwilę razem jeszcze podsmażamy i posypujemy przelaną do talerza zupkę.Smacznego:)
anemon
Netka
anemon
Zupa ugotowana i zjedzona. Ślad po niej nie został, bo wyszła pyszna. Niestety nie udało mi się kupić chorizo, więc ugotowałam bez niej, a i tak zupa wszystkim bardzo smakowała. Nie byłam tym wcale zaskoczona, bo już czytając Twój przepis byłam pewna, że będzie nam smakowała. Jak kupię kiełbasę to zrobię powtórkę. Dzięki za przepis i polecam.
Netka
Bardzo się cieszę,że Wam smakowała! Pozdrawiam i dziękuje:)
evita0007
p.jola1
Netka
Evita,dziękuje:)