Sposób przygotowania:
Zupa krem z cukinii ze świeżą bazylią
Z mięsa oraz warzyw przygotowujemy wywar, następnie przecedzamy go. Kroimy cebulę w drobną kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i smażymy przez kilka minut. Przekładamy cukinię i cebulę do wywaru i gotujemy przez około 10 minut.
Dodajemy posiekaną bazylię oraz przyprawy. Gotujemy jeszcze 5 minut. Dodajemy serek topiony i trzymamy zupę na małym ogniu, aż serek się roztopi.
Następnie miksujemy zupę na gładki krem.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i smażymy przez kilka minut. Przekładamy cukinię i cebulę do wywaru i gotujemy przez około 10 minut.
Dodajemy posiekaną bazylię oraz przyprawy. Gotujemy jeszcze 5 minut. Dodajemy serek topiony i trzymamy zupę na małym ogniu, aż serek się roztopi.
Następnie miksujemy zupę na gładki krem.