p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Zupa-krem pieczarkowo-jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Zupa-krem pieczarkowo-jarzynowa wg mojego męża

Zupa-krem pieczarkowo-jarzynowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa-krem pieczarkowo-jarzynowa

 

  • 25 dag pieczarek
  • 1 op. zupy pieczarkowej Knorr bez konserwantów
  • 1 marchew
  • 1/4 selera
  • 600 ml rosołu
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 1 łyżka smalcu
  • sól do smaku
  • jogurt grecki, 1 pieczarka, groszek ptysiowy, 3 plasterki gotowanej marchewki i natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa-krem pieczarkowo-jarzynowa
Rozgrzewamy na głębokiej patelni smalec. W rozdrabniaczu kuchennym, tarczą jarzynową ścieramy 1 marchew, pieczarki i seler, wsypujemy na patelnię ze smalcem starte warzywa i dusimy, lekko doprawiamy solą, wlewamy 100 ml rosołu i dusimy dalej. W 500 ml gorącego rosołu mieszamy opakowanie zupy pieczarkowej Knorr, wlewamy na patelnię, dodajemy 3 łyżki kaszy manny i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszamy. Gdy zupa jest gotowa wlewamy ja do miseczki. Jogurt wkładamy do dekoratora do ciasta i na środku robimy kropkę i 3 kręgi. Za pomocą patyczka grillowego ruchami od środka robimy coś w rodzaju pajęczyny. W jednym rogu miseczki z zupą układamy ćwiartki pieczarki, obok kładziemy natkę, wokół rantu układamy groszek ptysiowy, oraz na środku pajęczyny. W plasterkach marchewki wycinamy ząbki i układamy na powierzchni zupy.
Zupa-krem pieczarkowo-jarzynowa
W rozdrabniaczu kuchennym, tarczą jarzynową ścieramy 1 marchew, pieczarki
Zupa-krem pieczarkowo-jarzynowa
W 500 ml gorącego rosołu mieszamy opakowanie zupy pieczarkowej Knorr,
Zupa-krem pieczarkowo-jarzynowa
dodajemy 3 łyżki kaszy manny i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem