Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa krem pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pomidorówkę można podawać z grzankami lub ryżem

Zupa krem pomidorowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa krem pomidorowa

 

  • 1 pęczek włoszczyzna,
  • 50 dag pomidory,
  • 1/2 szkl śmietanka,
  • 2 szt żółtka,
  • 1 łyżka koperek,
  • do smaku Sól,
  • do smaku cukier

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem pomidorowa
Warzywa obrać, pokroić, zalać wrzącą wodą i gotować około 30 minut. Następnie włożyć do warzyw pokrojone pomidory i rozgotować. Przetrzeć przez sito. Śmietankę połączyć z żółtkami, dodać do zupy, wymieszać. Przyprawić do smaku, posypać koperkiem.
Zupa krem pomidorowa
Etap 1
Zupa krem pomidorowa
Etap 2
Zupa krem pomidorowa
Etap 3

Tagi:

pomidory