mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Zupa-krem śliwkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Słodka zupa z wyrazistymi smakami cynamonu i goździków

Zupa-krem śliwkowy

Składniki:

Zupa-krem śliwkowy

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem śliwkowy
Śliwki umyć, przekroić na połówki, usunąć pestki. Zagotować 0,5L wody z cukrem, goździkami, cynamonem i skórką cytrynową. Do wywaru włożyć śliwki i kilka pestek. Zagotować, przykryć i dusić 6minut. Z zupy usunąć pestki i goździki. Mąkę wymieszać z niewielką ilością wody, wlać do zupy, mieszać i zagotować. Zupę ostudzić, zmiksować blenderem, wlać śmietanę, wymieszać i mocno podgrzać.

Tagi:

śliwki