ciemna czekoladka

ciemna czekoladka

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Zupa śliwkowo anyżowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna śliwkowa zupa z nutą anyżu i wanilii. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Aby była bardziej syta podajemy ją z makaronem.

Zupa śliwkowo anyżowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa śliwkowo anyżowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa śliwkowo anyżowa
Do gotującej się wody wrzucamy śliwki. Gotujemy ok. 20-25 minut, pod koniec dodajemy cukier, anyż, wanilię oraz mąkę ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną chłodnej wody. Połowę śliwek wyjmujemy, a drugą połowę miksujemy z resztą wywaru. Podajemy na ciepło z kleksem śmietanki kremówki i makaronem.
Zupa śliwkowo anyżowa

Tagi:

śliwki beza bezy