Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Zupa krem szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka zupka sezonowa ze szparagów

Zupa krem szparagowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa krem szparagowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem szparagowa
Wrzucamy szparagi do osolonej wody i gotujemy możliwie najkrócej, ale pilnując by były miękkie. Blenderujemy na gładką masę, doprawiamy pieprzem, koperkiem i gałką. Rozrabiamy w szklance dwie łyżki śmietany z dwiema łyżkami śmietany. Dodajemy do wywaru i mieszamy. Nalewamy do miseczek, podajemy z groszkiem ptysiowym. Wskazówka: jeśli masz możliwość wykorzystaj jako bazę bulion mięsny.
Zupa krem szparagowa
Gotujemy obrane szparagi we wrzątku do miękkości
Zupa krem szparagowa
Warzywa blenderujemy na gładką masę i doprawiamy
Zupa krem szparagowa
Dodajemy do zupy rozrobioną z zupą śmietanę

Tagi:

szparagi