Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Zupa krem warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka i lekka wersja zupki warzywnej idealnej przed drugim daniem

Zupa krem warzywna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem warzywna

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem warzywna
Warzywa dokładnie myjemy. Cebulę, seler i ziemniaka obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy w plastry (część zieloną i białą). Zaś marchew i pietruszkę obieramy i tniemy w słupki. Zagotwuję kolbę kukurydzy. W garnku przygotowujemy wrzątek z kostką bulionową i liściem laurowym lub wykorzystujemy przygotowany wcześniej bulion. Dodajemy warzywa i gotujemy aż całość będzie miękka. Za pomocą blendera ręcznego miksujemy zawartość garnka. W miseczce mieszamy śmietanę z paroma łyżkami zupy, a następnie mieszając dodajemy do garnka. Idealne jako pierwsze danie.
Zupa krem warzywna
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i kroimy
Zupa krem warzywna
Zagotowujemy do miękkości w garnku bulionu
Zupa krem warzywna
Gdy warzywa są miękkie blenderujemy je na gładką masę
Zupa krem warzywna
Do smaku zagęszczamy rozrobioną śmietaną