Sposób przygotowania:
Zupa-krem z batatów z chili
1. Cebulę obrałam i posiekałam. Czosnek rozgniotłam i pokroiłam w plasterki.
2. Bataty obrałam i pokroiłam w kostkę.
3. W garnku rozpuściłam olej i podsmażyłam na nim cebulę i czosnek (uważałam żeby nie przypalić, bo zupa będzie gorzka), dorzuciłam bataty, zalałam bulionem i zagotowałam.
4. Do gotującej się zupy dodałam sól i płatki chili i gotowałam około 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Zupę zblendowałam na krem. Dodałam sok z limonki. Posypałam listkami kolendry i gotowe!
2. Bataty obrałam i pokroiłam w kostkę.
3. W garnku rozpuściłam olej i podsmażyłam na nim cebulę i czosnek (uważałam żeby nie przypalić, bo zupa będzie gorzka), dorzuciłam bataty, zalałam bulionem i zagotowałam.
4. Do gotującej się zupy dodałam sól i płatki chili i gotowałam około 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Zupę zblendowałam na krem. Dodałam sok z limonki. Posypałam listkami kolendry i gotowe!