Sposób przygotowania:
Zupa krem z pieczarek
Pieczarki trzemy na tarce w plasterki, następnie gotujemy w niewielkiej ilości wody i doprawiamy vegetą. Do garnka wkładamy warzywa, w tym przypadku marchew, seler, ziemniak, oraz kostke rosołową z kury. Gdy wywar nam się trochę pogotuje ( ok 15 min) dodajemy do niego nasze wcześniej przygotowane pieczarki.
Po ugotowaniu warzyw z naszego wywaru wyciągamy marchew (ponieważ zepsuje ona kolor naszej zupy) i całość dokładnie blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
W przypadku gdy zupa będzie za rzadka warto dodać 3 łyżki stołowe śmietany 18%. Zupę krem podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
SMACZNEGO!
Po ugotowaniu warzyw z naszego wywaru wyciągamy marchew (ponieważ zepsuje ona kolor naszej zupy) i całość dokładnie blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
W przypadku gdy zupa będzie za rzadka warto dodać 3 łyżki stołowe śmietany 18%. Zupę krem podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
SMACZNEGO!