daisy16

daisy16

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Zupa krem z pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna zupa krem którą można podać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Idealna dla młodszych dzieci które jedzą to, czego nie widzą.

Zupa krem z pieczarek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pieczarek
Pieczarki trzemy na tarce w plasterki, następnie gotujemy w niewielkiej ilości wody i doprawiamy vegetą. Do garnka wkładamy warzywa, w tym przypadku marchew, seler, ziemniak, oraz kostke rosołową z kury. Gdy wywar nam się trochę pogotuje ( ok 15 min) dodajemy do niego nasze wcześniej przygotowane pieczarki.

Po ugotowaniu warzyw z naszego wywaru wyciągamy marchew (ponieważ zepsuje ona kolor naszej zupy) i całość dokładnie blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

W przypadku gdy zupa będzie za rzadka warto dodać 3 łyżki stołowe śmietany 18%. Zupę krem podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

SMACZNEGO!
Zupa krem z pieczarek.
Pieczarki trzemy na plasterki, doprawiamy i gotujemy.
Zupa krem z pieczarek.
Przygotowujemy wywar z warzyw z kostką rosołową.
Zupa krem z pieczarek.
Do naszego wywaru dodajemy przygotowane pieczarki.
Zupa krem z pieczarek.
Do naszej zupy przygotowujemy groszek ptysiowy.

Tagi:

zupa zupa krem