Sposób przygotowania:
Zupa krem - Cappuccino dyniowe (wytrawne)
Dynię myjemy, obieramy, wycinamy pestki i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy.
W garnku (o grubym dnie) rozpuszczamy masło i szklimy cebulę wraz z czosnkiem.
Następnie dodajemy dynię i chwilę razem przesmażamy. Do warzyw wlewamy bulion i zagotowujemy. Gotujemy do miękkości dyni-ok. 15 minut. Gdy dynia będzie już miękka dodajemy koncentrat oraz przyprawy do smaku, mieszamy. Na koniec wlewamy śmietankę, zagotowujemy i ściągamy z ognia.
Blendujemy na gładką zupę krem. Nalewamy do filiżanek i skrapiamy oliwą. Podajemy.
W garnku (o grubym dnie) rozpuszczamy masło i szklimy cebulę wraz z czosnkiem.
Następnie dodajemy dynię i chwilę razem przesmażamy. Do warzyw wlewamy bulion i zagotowujemy. Gotujemy do miękkości dyni-ok. 15 minut. Gdy dynia będzie już miękka dodajemy koncentrat oraz przyprawy do smaku, mieszamy. Na koniec wlewamy śmietankę, zagotowujemy i ściągamy z ognia.
Blendujemy na gładką zupę krem. Nalewamy do filiżanek i skrapiamy oliwą. Podajemy.
kuchenny świat
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje