Sposób przygotowania:
Zupa krem z białych warzyw
Kalarepę, marchewkę, pietruszkę, seler obrać, umyć, pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Kalafior umyć podzielić na różyczki.Pora białą część umyć pokroić w plasterki. Natkę pietruszki, szczypiorek posiekać drobno.
Cebulę obrać, posiekać. Następnie roztopić masło w rondelku , dodać cebulę oraz por, zeszklić. Następnie dodać marchewkę, pietruszkę, seler oraz ziemniaki. Smażyć razem 5 minut. Warzywa zalać gorącym drobiowym rosołem i gotować 10 minut. Dodać kalafior i kalarepę. Gotować jeszcze ok 15 minut.
Zupę zmiksować, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie rozprowadzić śmietanę w zupie. Rozlać na talerze, posypać natką pietruszki oraz szczypiorkiem.
Cebulę obrać, posiekać. Następnie roztopić masło w rondelku , dodać cebulę oraz por, zeszklić. Następnie dodać marchewkę, pietruszkę, seler oraz ziemniaki. Smażyć razem 5 minut. Warzywa zalać gorącym drobiowym rosołem i gotować 10 minut. Dodać kalafior i kalarepę. Gotować jeszcze ok 15 minut.
Zupę zmiksować, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie rozprowadzić śmietanę w zupie. Rozlać na talerze, posypać natką pietruszki oraz szczypiorkiem.