zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 713]

Zupa krem z dyni

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna, wegańska wersja kremu z dyni, z batatem i mleczkiem kokosowym. Pyszny, jesienny obiad. Z paluszkami czosnkowymi smakuje wyśmienicie!

Zupa krem z dyni Więcej zdjęć (10)

Składniki:

Zupa krem z dyni

 

  • 2 cebule
  • 5-6 ząbków czosnku
  • Mała dynia hokkaido
  • Średni batat
  • Duża marchewka
  • Korzeń pietruszki
  • Kawałek selera korzeniowego
  • Olej kokosowy ( można użyć innego)
  • Puszka mleczka kokosowego

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z dyni
Wszystkie warzywa ( oprócz dyni) obieram i myję.

Dynię tylko myję, dzielę na cztery kawałki, wycinam środek z pestkami. Następnie kroję ją w dużą kostkę.

Tak samo kroję resztę warzyw ( seler, marchew, pietruszkę i batat)

Pokrojony czosnek i cebulę, podsmażam na oleju, dodaję resztę warzyw, mieszam wszystko razem, dodaję przyprawy.

Warzywa zalewam wrzątkiem. Gotuję do miękkości, około 30 minut.

Na koniec dodaję mleczko kokosowe i całość miksuję na krem, doprawiam jeśli jest taka potrzeba.
Zupa krem z dyni
Pokrojony czosnek i cebulę, podsmażam na oleju,
Zupa krem z dyni
kroję resztę warzyw ( seler, marchew, pietruszkę i batat)
Zupa krem z dyni
mieszam wszystko razem, dodaję przyprawy.
Zupa krem z dyni
Warzywa zalewam wrzątkiem. Gotuję do miękkości, około 30 minut.
Zupa krem z dyni
miksuję
Zupa krem z dyni
dodaję mleczko kokosowe
Zupa krem z dyni
smacznego
Zupa krem z dyni
Zupa krem z dyni