Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa krem z grochu łuskanego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zupa z łuskanego grochu jest popularna, bardzo smaczna i sycąca. W sam raz na jesienne i zimowe obiady.

Zupa krem z grochu łuskanego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z grochu łuskanego

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z grochu łuskanego
Groch wypłukać, zamoczyć w zimnej wodzie na 1 godzinę. Następnie wodę odlać, zalać wywarem z mięsa, gotować. Po około 20 minutach gotowania dodać pokrojone warzywa, liść laurowy, angielskie ziele i gotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Z zupy usunąć liść laurowy i ziele angielskie, zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę podawać z usmażonym boczkiem i pieczywem.
Zupa krem z grochu łuskanego
Groch zamoczyć odlać wodę wlać wywar z mięsa i gotować
Zupa krem z grochu łuskanego
Do pół miękkiego grochu dodać pokrojone warzywa i przyprawy
Zupa krem z grochu łuskanego
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie
Zupa krem z grochu łuskanego
Miękkie warzywa z grochem zmiksiować i doprawić do smaku