Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa-krem z kabaczka i ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupę podawać z groszkiem ptysiowym lub czosnkowymi grzankami

Zupa-krem z kabaczka i ziemniaków

Składniki:

Zupa-krem z kabaczka i ziemniaków

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z kabaczka i ziemniaków
Ziemniaki i seler obrać, pokroić w kostkę. Do garnka wlać 1,5 l wody i zagotować z kostką rosołową. Kabaczek obrać, usunąć miąższ z nasionami i pokroić w małą kostkę, podsmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie włożyć do gotującej się wody z ziemniakami i selerem, gotować do miękkości. Zupę zmiksować, dodać zmiażdżony czosnek, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać ze śmietaną i posypać zieleniną.