gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa krem z kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tak przygotowaną zupę podaję na obiad jako pierwsze danie - Polecam, jest pyszna, a do tego łatwa i szybka w przygotowaniu.

Zupa krem z kalarepy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa krem z kalarepy

 

  • 1 szklanka wody
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 kostka rosołowa
  • 320 gram kalarepy

Sposób przygotowania:

Zupa krem z kalarepy
Wodę wraz z mlekiem i kostką rosołową doprowadzamy do wrzenia. Kalarepy obieramy i kroimy na średniej wielkości kawałki. Warzywa dodajemy do wywaru i gotujemy do momentu, aż kalarepa będzie miękka.

Po czym miksujemy blenderem na mus. (w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem) Porcję zupy wylewamy do miseczek.
Zupa krem z kalarepy
Wodę z mlekiem i kostką rozołową zagotowujemy.
Zupa krem z kalarepy
Do wywaru dodajemy pokrojoną kalarepkę..

Tagi:

kalarepa