Sposób przygotowania:
Zupa krem z kukurydzy z chrupiącym boczkiem
Boczek podsmażyć na suchej patelni na chrupko z obu stron, odłożyć na ręcznik papierowy.
Pora pokroić w plasterki, przełożyć na patelnię po boczku, dodać łyżkę masła i usmażyć na rumiano.
Z oczyszczonych kolb kukurydzy odkroić ziarna i przełożyć do garnka. Wlać trochę rosołku na patelnię z porem, wymieszać i przełożyć do garnka. Dolać resztę rosołku i gotować całość 20 minut.
Zupę zmiksować, dodać śmietanę i wymieszać. Dodać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z pokruszonym boczkiem.
Pora pokroić w plasterki, przełożyć na patelnię po boczku, dodać łyżkę masła i usmażyć na rumiano.
Z oczyszczonych kolb kukurydzy odkroić ziarna i przełożyć do garnka. Wlać trochę rosołku na patelnię z porem, wymieszać i przełożyć do garnka. Dolać resztę rosołku i gotować całość 20 minut.
Zupę zmiksować, dodać śmietanę i wymieszać. Dodać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z pokruszonym boczkiem.
Marika-
wjosna
dziękuj i smacznego:)
Magdalena88