Sposób przygotowania:
Zupa - krem z marchewki
Do garnka wlać wodę i zagotować. Gdy woda zawrze wrzucić kostkę warzywną i pozwolić się jej rozpuścić. Marchewkę obrać, umyć, osuszyć i pokroić w dosyć grube plastry. Pietruszkę także obrać i umyć i oczywiście osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Por dokładnie umyć. Wszystkie warzywa wrzucić do gotującej się wody i gotować do zupełnej miękkości. Gdy warzywa będą miękkie, przecedzić przez sito. Wywar przelać do innego garnka. Wyjąć i wyrzucić por.
Marchewkę z pietruszką przerzucić do blendera i wlać 2 chochle wywaru i zmiksować na gładką papkę. Zmiksowane warzywa po 1 chochli dodawać do wywaru i dokładnie mieszać. Gdy już cała zmiksowana marchewka będzie w zupie doprawić do smaku chili, pieprzem i bazylią. Przelać krem na talerz lub do bulionówki, posypać szczyptą natki pietruszki i wrzucić kilka kulek groszku ptysiowego. Serdecznie polecam! Smacznego!
Marchewkę z pietruszką przerzucić do blendera i wlać 2 chochle wywaru i zmiksować na gładką papkę. Zmiksowane warzywa po 1 chochli dodawać do wywaru i dokładnie mieszać. Gdy już cała zmiksowana marchewka będzie w zupie doprawić do smaku chili, pieprzem i bazylią. Przelać krem na talerz lub do bulionówki, posypać szczyptą natki pietruszki i wrzucić kilka kulek groszku ptysiowego. Serdecznie polecam! Smacznego!
zbysiowa
monikaT83
2milutka
monikaT83
2milutka
to zaserwuj mu choć raz kociołek gulaszowy będzie w niebie:)
monikaT83
Bo
monikaT83
Cukiereczek13