Sposób przygotowania:
Zupa krem z pieczarek
Pieczarki pokroić w grubsze plasterki a cebulę w kostkę. Rozpuścić masło i zrumienić pieczarki oraz cebulę.
W międzyczasie ziemniaki pokroić w kostkę.
Gdy pieczarki już się zrumienią dodać pokrojone ziemniaki. Całość zalać bulionem.
Gotować aż ziemniaki będą miękkie.
Zestawić z ognia. Dodać śmietankę i zmiksować wszystko na gładki krem.
Śmietanki można dać więcej lub w ogóle nie dodawać, ja dałam troszkę głównie dla ładniejszego koloru.
Zupkę można podać z różnymi dodatkami, u mnie po prostu zrumienione na masełku pieczarki.
W międzyczasie ziemniaki pokroić w kostkę.
Gdy pieczarki już się zrumienią dodać pokrojone ziemniaki. Całość zalać bulionem.
Gotować aż ziemniaki będą miękkie.
Zestawić z ognia. Dodać śmietankę i zmiksować wszystko na gładki krem.
Śmietanki można dać więcej lub w ogóle nie dodawać, ja dałam troszkę głównie dla ładniejszego koloru.
Zupkę można podać z różnymi dodatkami, u mnie po prostu zrumienione na masełku pieczarki.