Sposób przygotowania:
Zupa krem z pieczarek
Ziemniaka obieramy dokładnie myjemy i kroimy w kostkę.
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy na ćwiartki. W garnku topimy masło z odrobiną oleju ( dzięki temu masło się nie przypali) i przesmażamy na nim przygotowane wcześniej grzyby. Gdy te puszczą wodę dolewamy rosół lub bulion dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka i gotujemy do miękkości.
Gotową zupę miksujemy na gładki krem.
Zupę podajemy np. z groszkiem ptysiowym, który moja rodzina uwielbia lub grzankami ( ulubionymi przez jednego z użytkowników).
Na górę można ułożyć kilka plasterków usmażonych pieczarek.
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy na ćwiartki. W garnku topimy masło z odrobiną oleju ( dzięki temu masło się nie przypali) i przesmażamy na nim przygotowane wcześniej grzyby. Gdy te puszczą wodę dolewamy rosół lub bulion dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka i gotujemy do miękkości.
Gotową zupę miksujemy na gładki krem.
Zupę podajemy np. z groszkiem ptysiowym, który moja rodzina uwielbia lub grzankami ( ulubionymi przez jednego z użytkowników).
Na górę można ułożyć kilka plasterków usmażonych pieczarek.
SylaUla
misia5