cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Zupa krem z pieczonej dyni i papryki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealna zupa na jesień - krem z dyni i papryki pieczonej, doprawiony imbirem i ostrą papryką. Doskonale rozgrzewa!

Zupa krem z pieczonej dyni i papryki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa krem z pieczonej dyni i papryki

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pieczonej dyni i papryki
1. Paprykę i dynię umyj i pokrój na kawałki. Wydrąż nasiona. Ułóż kawałki warzyw na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piecz przez około 20 - 25 minut w temp. 190 stopni.

2. Upieczone warzywa dodaj do bulionu, zblenduj na krem.

3. Dodaj przyprawy i śmietanę (pamiętaj, aby ją wcześniej rozkłócić.

4. Podawaj na gorąco z grzanką lub posypaną pestkami dyni.
Zupa krem z pieczonej dyni i papryki
Bulion na zupę z dyni i pieczonej papryki
Zupa krem z pieczonej dyni i papryki
Paprykę i dynię pieczemy przez około 20 - 25 minut
Zupa krem z pieczonej dyni i papryki
Paprykę i dynię podbawiamy nasion, kroimi na kawałki i pieczemy