zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 718]

Zupa ze świeżych pomidorów

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najlepsza pomidorówka jest ze świeżych pomidorów, takich z wiejskiego ogródka ! Moja ulubiona, można zjeść bez dodatków, dla bardzo głodnych z makaronem :)

Zupa ze świeżych pomidorów Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Zupa ze świeżych pomidorów

 

Sposób przygotowania:

Zupa ze świeżych pomidorów
Najpierw parzę pomidory i ściągam z nich skórki. Następnie kroje w kostkę. Na maśle podsmażam pokrojona w małe kawałki cebulę i czosnek, duszę chwilę, dodaję pomidory, włoszczyznę, sól i pieprz, duszę całość około 15 minut. Po tym czasie dolewam wody, jakieś 1,5 l, ilość zależy od naszych upodobań, więcej wody, zupa będzie rzadsza.

Gotuję jeszcze około 15 -20 minut, na końcu zupę zabielam śmietaną i miksuję.

Posypuję natką, podaję z makaronem.

Smacznego.
Zupa ze świeżych pomidorów
Najpierw parzę pomidory i ściągam z nich skórki.
Zupa ze świeżych pomidorów
Na maśle podsmażam pokrojona w małe kawałki cebulę i czosnek,
Zupa ze świeżych pomidorów
dodaję pomidory, włoszczyznę, sól i pieprz, duszę całość około 15 minut.
Zupa ze świeżych pomidorów
Po tym czasie dolewam wody, jakieś 1,5 l, ilość zależy od naszych upodobań
Zupa ze świeżych pomidorów
Gotuję jeszcze około 15 -20 minut
Zupa ze świeżych pomidorów
na końcu zupę zabielam śmietaną i miksuję.