Sposób przygotowania:
Zupa ze świeżych pomidorów
Najpierw parzę pomidory i ściągam z nich skórki. Następnie kroje w kostkę. Na maśle podsmażam pokrojona w małe kawałki cebulę i czosnek, duszę chwilę, dodaję pomidory, włoszczyznę, sól i pieprz, duszę całość około 15 minut. Po tym czasie dolewam wody, jakieś 1,5 l, ilość zależy od naszych upodobań, więcej wody, zupa będzie rzadsza.
Gotuję jeszcze około 15 -20 minut, na końcu zupę zabielam śmietaną i miksuję.
Posypuję natką, podaję z makaronem.
Smacznego.
Gotuję jeszcze około 15 -20 minut, na końcu zupę zabielam śmietaną i miksuję.
Posypuję natką, podaję z makaronem.
Smacznego.
BozenaMatuszczyk
Ja jeszcze dodaję bazylię suszoną.
Pozdrawiam.;)
zbysiowa
Nie lubię bazylii :)))
ajrinwu
zbysiowa
Dziękuję pięknie :)