Sposób przygotowania:
Mocno pikantna zupa z pieczonej dyni
Na rozgrzanej oliwie z oliwek delikatnie zeszklij cebulę oraz czosnek.
Dodaj chilli i imbir. Całość wymieszaj i przez kolejne 2 minuty razem duś na małym ogniu.
Połącz ze sobą masę z pieczonej dynii, bulion warzywny oraz cebulę z dodatkami.
Dodaj trawę cytrynową i całość gotuj przez 15 minut.
Po wskazanym czasie dolej mleczko kokosowe oraz przypraw zupę solą i pieprzem.
Calosc zblenduj na gładki krem.
Gotowe!
Ps. Jeśli nie masz puree z pieczonej dyni, to nic straconego.
Obierz i wypestkuj dynię, pokrój ją w kostkę i piecz w 180 St. C przez 20 minut.
Następnie usuń zarumieniania i zblenduj dynię na puree.
Ta zupa ma w sobie ogień, dlatego polecam ją kulinarnym Twardzielom ;)
Dodaj chilli i imbir. Całość wymieszaj i przez kolejne 2 minuty razem duś na małym ogniu.
Połącz ze sobą masę z pieczonej dynii, bulion warzywny oraz cebulę z dodatkami.
Dodaj trawę cytrynową i całość gotuj przez 15 minut.
Po wskazanym czasie dolej mleczko kokosowe oraz przypraw zupę solą i pieprzem.
Calosc zblenduj na gładki krem.
Gotowe!
Ps. Jeśli nie masz puree z pieczonej dyni, to nic straconego.
Obierz i wypestkuj dynię, pokrój ją w kostkę i piecz w 180 St. C przez 20 minut.
Następnie usuń zarumieniania i zblenduj dynię na puree.
Ta zupa ma w sobie ogień, dlatego polecam ją kulinarnym Twardzielom ;)
SylaUla
Zjem Cie
Dziękuję, to przepis dla Twardzieli, bo zupa jest bardzo ostra :)