gosiczek821

gosiczek821

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Zupa krem z pieczonych buraków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Coś co nawet mnie wprawiło w zachwyt...mnnniam!

Zupa krem z pieczonych buraków

Składniki:

Zupa krem z pieczonych buraków

 

  • 4 średnie buraki
  • 2 marchewki
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 ziemniaki
  • 1/2 szklanki śmietanki
  • sól
  • pieprz
  • 1 por
  • 1 gałązka selera naciowego
  • 1 kostka rosołowa drobiowa
  • oliwa
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pieczonych buraków
Każdego buraka zawijamy osobno w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku 1 godzinkę w 180 st.C.Z piersi,pora,selera i kostki rosołowej robimy wywar do zupy.Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki,gotujemy do miękkości.Następnie dodajemy obrane upieczone buraki,pokrojone w kostke,gotujemy około10 min.Potem wszystko miksujemy,doprawiamy i przecieramy przez gęste sito.Dodajemy śmietankę i zagotowujemy,wyłączamy i gotowe.