Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Książka Kucharska: 40 przepisów na najlepsze jesienne zupy

Rozgrzewający krem jarzynowy z kasztanami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna , sycąca i rozgrzewająca!

Rozgrzewający krem jarzynowy z kasztanami

Składniki:

Rozgrzewający krem jarzynowy z kasztanami

 

  • SKŁADNIKI:

 

  • ( 4 porcje )

 

 

  • mały seler - 1 szt

 

 

  • pietruszka - 1 szt

 

 

 

 

 

  • chili - 1 szczypta

 

  • majeranek - 1 szczypta

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rozgrzewający krem jarzynowy z kasztanami
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : W garnku rozgrzewamy ok.600-700 ml wody. Dodajemy przyprawy. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy do gotującej się wody i na średnim ogniu gotujemy do miękkości. W tym czasie obieramy kasztany , lekko podgrzewamy , a następnie drobno siekamy. Wrzucamy do gotującej się zupy i dokładnie mieszamy. Kiedy warzywa są już ugotowane , doprawiamy do smaku , a następnie blenderem miksujemy na gładki krem. Wlewamy słodką śmietanę i dokładnie mieszamy. Podajemy gorącą ze świeżym chlebem lub grzankami. Smacznego!