wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Zupa z kasztanami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zamiast pieczarek można dodać suszone grzyby. Zupa będzie bardziej aromatyczna.

Zupa z kasztanami

Składniki:

Zupa z kasztanami

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kasztanami
Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć na masle. Dodać odcedzone kasztany, zalać wywarem z warzyw i gotować około 30 minut. Warzywa pokroić w paski. pokrojoną marchew sparzyć gorącą woda. Warzywa smażyć na reszcie masła 15 minut. Pod koniec smażenia warzyw dodać kieliszek białego wina. Zupę z kasztanów zmiksować, dodać śmietanę i doprawić solą i pieprzem. Wlać na talerze i posypywać podsmażonymi warzywami.