LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Zupa krem z pomidorów wg Lidzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka, nieskomplikowana i pyszna zupa.

Zupa krem z pomidorów wg Lidzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z pomidorów wg Lidzi

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pomidorów wg Lidzi
Masło rozgrzac w dużym garnku. Dodac pomidory pokrojone w kostkę i dusic ok. 5 minut, aż zacznie schodzic skórka. Doprawic solą i pieprzem. Wlac gorący bulion, zagotowac i podgrzewac pod przykryciem przez 10-15 minut. W tym czasie prażyc migdały lub bułkę tartą (1-2 minuty) na złoto. Zupę zmiksowac, przetrzec przez sito. Skórki i pestki z pomidorów wyrzucic. Zupę wlac do garnka, zaprawic śmietaną, dodac prażone migdały (lub bułkę) i cukier. Podgrzac. Bezpośrednio przed podaniem dodac posiekaną bazylię lub pietruszkę.
Zupa krem z pomidorów wg Lidzi
szybka
Zupa krem z pomidorów wg Lidzi
aromatyczna zupa krem z pomidorów.
Zupa krem z pomidorów wg Lidzi
Pomidory pokrojone w kostkę do zupy krem.
Zupa krem z pomidorów wg Lidzi
Duszenie pomidorów na rozgrzanym maśle do zupy.

Tagi:

tarta pomidory