Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa krem z pora i fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zupa dobrze smakuje z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Można również podawać ją z kleksem śmietany.

Zupa krem z pora i fasolki szparagowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z pora i fasolki szparagowej

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pora i fasolki szparagowej
Cebulę kroimy w piórka, pora w plasterki. Wrzucamy na roztopione masło i smażymy, aż się zeszklą.

Ziemniaki oraz pietruszkę kroimy w kostkę, fasolkę szparagową na połówki. Dodajemy warzywa do pora, wlewamy bulion i gotujemy warzywa do miękkości, około 15-20 minut.

Za pomocą blendera miksujemy zupę na gładki krem.

Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą i dużą ilością gałki muszkatołowej.  
Zupa krem z pora i fasolki szparagowej
Pora i cebulę wrzucamy na roztopione masło
Zupa krem z pora i fasolki szparagowej
Ziemniaki i pietruszkę kroimy w kostkę, fasolkę na połówki
Zupa krem z pora i fasolki szparagowej
Wlewamy bulion i gotujemy, aż warzywa będą miękkie
Zupa krem z pora i fasolki szparagowej
Miksujemy zupę blenderem na gładki krem.

Tagi:

zupa zupa krem