Sposób przygotowania:
Zupa krem z pora i fasolki szparagowej
Cebulę kroimy w piórka, pora w plasterki. Wrzucamy na roztopione masło i smażymy, aż się zeszklą.
Ziemniaki oraz pietruszkę kroimy w kostkę, fasolkę szparagową na połówki. Dodajemy warzywa do pora, wlewamy bulion i gotujemy warzywa do miękkości, około 15-20 minut.
Za pomocą blendera miksujemy zupę na gładki krem.
Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą i dużą ilością gałki muszkatołowej.
Ziemniaki oraz pietruszkę kroimy w kostkę, fasolkę szparagową na połówki. Dodajemy warzywa do pora, wlewamy bulion i gotujemy warzywa do miękkości, około 15-20 minut.
Za pomocą blendera miksujemy zupę na gładki krem.
Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą i dużą ilością gałki muszkatołowej.