Sposób przygotowania:
Zupa krem z porow
Skrzydelka drobiowe oplukac pod biezaca woda. Wlozyc do garnka z woda. Do skrzydelek dodac umyte i pokrojone w polplasterki pory. Marchewke obrac, obmyc i zetrzec na jarzynowej tarce. Dorzucic do garnka, do miesa i porow. Gotowac na niewielkim ogniu, doprawic szczypta soli. Gdy mieso jest polmiekkie dodac do zupy obrane, umyte i pokrojone w kostke ziemniaki. Gotowac, az ziemniaki beda miekkie.
Gdy zupa jest juz gotowa, doprawic smietana badz jogurtem. Ostudzic zupe. Na koniec wystudzona zupa przelac do blendera i zmiksowac na gladka mase, dodajac ser zolty i odrobine ostrej papryki. Po zmiksowaniu podgrzac i podawac z zielonym szczypiorkiem i podpieczonym ciemnym pieczywem. PYCHOTKA!
Gdy zupa jest juz gotowa, doprawic smietana badz jogurtem. Ostudzic zupe. Na koniec wystudzona zupa przelac do blendera i zmiksowac na gladka mase, dodajac ser zolty i odrobine ostrej papryki. Po zmiksowaniu podgrzac i podawac z zielonym szczypiorkiem i podpieczonym ciemnym pieczywem. PYCHOTKA!
kinga
wioletta_koziel