alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Zupa - krem z zielonego groszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszna zupa choć koloru zielonego

Zupa - krem z zielonego groszku

Składniki:

Zupa - krem z zielonego groszku

 

  • 1 opakowanie mrożonego groszku ( 450 gram)
  • 3/4 litra rosołu drobiowego
  • 1 marchewka
  • 100 ml śmietany do zupy 18%
  • grzanki

Sposób przygotowania:

Zupa - krem z zielonego groszku
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Groszek wraz z startą marchewką ugotować do miękkości w rosole. Następnie wszystko dokładnie zmiksować i przetrzeć przez sitko. Wlać do garnka, zagotować i podbić śmietaną.
Podawać z grzankami.

Tagi:

zupa groszek