Sposób przygotowania:
Zupa krem z żółtych pomidorów
Pomidorki umyć, 4 pozostawić do dekoracji. Resztę przekroić na połówki lub ćwiartki. Pomidorki zalać wodą tak żeby była woda 2-3 cm ponad pomidorami i gotować na małym ogniu do rozpadnięcia pomidorów. Następnie przetrzeć pomidory przez sitko.
Warzywa obrać, umyć, pokroić w plasterki. Zagotować rosół, dodać pokrojone warzywa. Gotować do miękkości warzyw. Gdy warzywa są miękkie zmiksować. Dodać przetarte pomidory i chwilę razem gotować.
Doprawić zupę do smaku solą, pieprzem, papryką, przyprawą do zup. Rozlać zupę na talerze ozdobić pomidorkiem oraz koperkiem.
Warzywa obrać, umyć, pokroić w plasterki. Zagotować rosół, dodać pokrojone warzywa. Gotować do miękkości warzyw. Gdy warzywa są miękkie zmiksować. Dodać przetarte pomidory i chwilę razem gotować.
Doprawić zupę do smaku solą, pieprzem, papryką, przyprawą do zup. Rozlać zupę na talerze ozdobić pomidorkiem oraz koperkiem.