Sposób przygotowania:
Zupa krem z pomidorów- Cebulę obrać, umyć, pokroić w piórka. Czosnek obrać, naciąć wzdłuż. Smażyć w garnku na oliwie z oliwek do momentu, gdy cebula się zeszkli, a czosnek uwolni swój aromat.
- Dodać 2 puszki pomidorów oraz szklankę wody. Gotować na małym ogniu przez około godzinę, od czasu do czasu mieszając. W razie konieczności dolać trochę wody.
- Dodać gin. Gotować do momentu, aż alkohol wyparuje. Następnie dodać słodką śmietankę.
- Doprawić do smaku solą oraz sporą szczyptą cukru.
- Zdjąć garnek z ognia. Zupę dokładnie zmiksować mikserem lub blenderem.
* gorącą zupę podawać z tostami.
zuzi
http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Przepisy/525173,1,Pomidorowa---jak-przygotowac-zupe-krem.html
slowik
Ale przepis za to jest mój. Zdjęcie zamieszczone w celu orientacyjnym, aby móc sobie wyobrazić jak wygląda zupa, a wygląda dokładnie tak jak na zdjęciu. Nie będę przecież specjalnie gotował zupę ponad godzinę, aby zrobić zdjęcie, skoro wygląda identycznie.