Sposób przygotowania:
Zupa krem ze szparagów
Do garnka wlewamy olej , dodajemy obrana i pokrojoną w kostkę cebulę , smażymy do momentu aż cebula się zeszli.
Szparagi myjemy , odcinamy z nich główki, pozostałe części szparagów obieramy i kroimy na mniejsze części, dodajemy do podsmażonej cebuli. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości, główki szparagów wyjmujemy wcześniej uważając żeby się nie rozgotowały. Dodajemy serek topiony i miksujemy zupę za pomocą blendera.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Szparagi myjemy , odcinamy z nich główki, pozostałe części szparagów obieramy i kroimy na mniejsze części, dodajemy do podsmażonej cebuli. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości, główki szparagów wyjmujemy wcześniej uważając żeby się nie rozgotowały. Dodajemy serek topiony i miksujemy zupę za pomocą blendera.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.