SUPERPRZEPIS

Zupa krem ze szparagów

         
ocena: 4/5 głosów: 10
Zupa krem ze szparagów Więcej zdjęć (5)

Zupa ze szparagów jest bardzo szybka i prosta do przyrządzenia a za razem bardzo smaczna . Uwielbiam takie zupy.

Składniki:

Zupa krem ze szparagów

 

 

  • 1 cebula

 

  • 1 litr bulionu warzywnego

 

  • 100 gram serka topionego kremowego

 

  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem ze szparagów
Do garnka wlewamy olej , dodajemy obrana i pokrojoną w kostkę cebulę , smażymy do momentu aż cebula się zeszli.

Szparagi myjemy , odcinamy z nich główki, pozostałe części szparagów obieramy i kroimy na mniejsze części, dodajemy do podsmażonej cebuli. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości, główki szparagów wyjmujemy wcześniej uważając żeby się nie rozgotowały. Dodajemy serek topiony i miksujemy zupę za pomocą blendera.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 
Zupa krem ze szparagów
Obrana i pokrojona cebulę smażymy na oleju .
Zupa krem ze szparagów
Umyte szparagi obieramy i kroimy na mniejsze kawałki .
Zupa krem ze szparagów
Szparagi zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości .
Zupa krem ze szparagów
Dodajemy serek topiony i miksujemy zupę .

Tagi:

szparagi