Sposób przygotowania:
Krem ze szparagów na styl francuski
Szparagi obieramy, obcinamy 2-3 cm główki oraz 1 cm końcówki. Główki przesmażamy na rumiano na 1 łyżce masła. Końcówki szparagów wyrzucamy, a łodyżki tniemy na 1 cm kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Białe części pora myjemy i również kroimy w kostkę. Warzywa przesmażamy na pozostałym maśle. Po 3-4 minutach wlewamy wywar, zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości warzyw. Wlewamy śmietanę, dokładnie miksujemy wszystkie warzywa. W razie potrzeby gotujemy jeszcze chwilę do uzyskania odpowiedniej gęstości zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Płatki migdałów prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Gorącą zupę podajemy przybraną pesto z rukoli, główkami szparagów i płatkami migdałów.
Pyza
Bernadetta
Pyzo, wywaru przygotowanego np. wg tego przepisu: https://gotujmy.pl/wywar-drobiowo--warzywny-na-styl-francus,przepisy,153695.html
Pyza
Pyzo, wywaru przygotowanego np. wg tego przepisu: https://gotujmy.pl/wywar-drobiowo--warzywny-na-styl-francus,przepisy,153695.html[/quote
dzięki, teraz już wiem o co chodzi :)
Bernadetta
Proszę bardzo :) Miałam zrobić odnośnik w przepisie i zapomniałam, mój błąd- po pracy jakiś umysł ociężały :( A teraz każdy będzie wiedział o co chodzi :)
Pyza