Sposób przygotowania:
Zupa z zielonych szparagów
Najpierw gotuję wywar z kurczaka z przyprawami.
Marchew, pietruszkę i seler myję i obieram , ścieram na tarce. Ugotowane mięso wyciągam a do wywaru ( około 2 l) dodaję starte warzywa, szalotkę obieram , kroję i również dodaję do garnka. Gotuję około 15 minut. Ze szparagów odrywam twarde końcówki, kroję na połowę, dodaję do zupy i gotuję jeszcze około 10 minut. Pod koniec gotowania wyciągam parę sztukszparagów z łebkami . Resztę miksuję dokładnie za pomocą blendera . Następnie dodaję serek topiony i posiekany drobniutko koperek. Mieszam ( cały czas zupa się gotuje) aż serek całkiem się rozpuści. Na koniec wlewam śmietanę.
Na talerzu zalewam szparagi z „łebkami” doskonałym dodatkiem będą grzanki lub groszek ptysiowy.
Marchew, pietruszkę i seler myję i obieram , ścieram na tarce. Ugotowane mięso wyciągam a do wywaru ( około 2 l) dodaję starte warzywa, szalotkę obieram , kroję i również dodaję do garnka. Gotuję około 15 minut. Ze szparagów odrywam twarde końcówki, kroję na połowę, dodaję do zupy i gotuję jeszcze około 10 minut. Pod koniec gotowania wyciągam parę sztukszparagów z łebkami . Resztę miksuję dokładnie za pomocą blendera . Następnie dodaję serek topiony i posiekany drobniutko koperek. Mieszam ( cały czas zupa się gotuje) aż serek całkiem się rozpuści. Na koniec wlewam śmietanę.
Na talerzu zalewam szparagi z „łebkami” doskonałym dodatkiem będą grzanki lub groszek ptysiowy.